Teamutvikling

Pioner-stemmen

I en verden der innovasjon og strategisk tenkning er avgjørende for suksess, trer Pioner-stemmen inn som en mester av strategi, resultater og problemløsing. I denne artikkelen, som er en del av vår serie om de fem stemmene i 5 Voices-verktøyet, skal vi utforske styrker og utfordringer for de som bærer denne stemmen.

Mesterav strategi og visjon, resultater og problemløsing

 

Derfor er det lurt å ha en Pioner på teamet

Pioner-stemmen bringer en unik innstilling til verden: "Alt er mulig." Deres strategiske og resultatorienterte tilnærming gjør dem dyktige på å sette sammen mennesker, systemer og ressurser for å oppnå mål. Pionerer er gode kommunikatorer som kan male et klart bilde av fremtiden og inspirere andre til handling. De er lidenskapelige for å vinne – gjerne både i konkurranse og i business – og pusher seg selv og andre for å oppnå suksess. Mange av de store og velfungerende organisasjonene og institusjonene vi ser rundt oss i dag, ble en gang startet og drevet frem av en Pioner-stemme. På sitt beste kommuniserer denne stemmen om fremtiden med stor trygghet, på en måte som gir selvtillit til teamet på at «dette får vi til!».

 

«Det frustrerer meg når folk henger seg opp i detaljer i stedet for å se viktigheten av en langsiktig strategi!»

  

Utfordringene du bør være obs på

En umoden Pioner kan oppfattes som arrogant og egosentrisk på grunn av deres intense fokus på resultater og strategi. Deres sterke vilje og fokus på å oppnå mål kan noen ganger føre til at de mister synet av andre viktige aspekter av en situasjon. Siden få Pionerer er bevisste på det faktum at de kun utgjør 7 % av befolkningen, kan de ende opp med å forvente samme grad av målrettethet fra de rundt seg, og pushe teamet for hardt. Noen ganger devaluerer de også bidraget til mennesker de feilaktig oppfatter som uerfarne eller inkompetente. Mange ganger gjelder dette stemmer med lavere volum, som ikke har den samme måten å kommunisere på som dem selv.

I en arbeidsverden der det ofte er vinn eller forsvinn, spiller Pioner-stemmen en viktig rolle i å drive innovasjon, strategi og resultatorientering. Ved å anerkjenne både styrkene og utfordringene kan de som bærer denne stemmen utvikle seg selv, og bidra til å skape et miljø preget av kontinuerlig vekst og resultater.

 

Les mer om de andre stemmene her.

Kontakt oss

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Teamutvikling

Kreativ-stemmen

I en verden som kan gå seg fast i vante mønstre, fremstår Kreativ-stemmen som en mester på å tenke nytt og annerledes, og å se det store bildet. I denne artikkelen, som er en del av vår serie om de fem stemmene i 5 Voices-verktøyet, skal vi utforske styrker og utfordringer for de som bærer denne stemmen.

Les artikkel

Teamutvikling

Kobler-stemmen

I en verden hvor vi ofte sier at menneskene er vår viktigste ressurs, er evnen til å knytte mennesker sammen en uvurderlig ferdighet. Dette er hvor Kobler-stemmen trer inn på scenen som en mesterlig sammenkobler av relasjoner. I denne artikkelen, som er en del av vår serie om de fem stemmene i 5 Voices-verktøyet, vil vi dykke ned i styrker og utfordringer for de som har denne stemmen som sin grunnleggende stemme.

Les artikkel